Bonequinha braziliaanse gelukspoppetjes

Toon per pagina | Aantal producten: 1
Bonequinha do sorte - Fair Trade product
Prijs: € 2,95
Details Bestellen

 

Bonequinha do sorte - gelukspoppetjes

Nilza Bezerra maakt al bijna haar hele leven gelukspoppetjes. Ze woont in de binnenlanden van Pernambuco, in Gravatá, in het noordoosten van Brazilië. Nilza is getrouwd met Robson en heeft twee zonen. Ze heeft geen opleiding gehad, maar ontdekte haar talent voor naaien. Ze maakte een bonequinha da sorte (gelukspoppetje) en begon die aan vriendinnen te verkopen. Ze verkocht 20 stuks per maand, maar dat was niet genoeg om rond te komen.

In 2001 kwam Barbosa do Brasil in contact met Nilza en ze ontving haar eerste grote order van 3.000 gelukspoppetjes. Nilza was natuurlijk erg enthousiast over deze mogelijkheid. Nu ruim 10 jaar later is het succes van Nilza’s gelukspoppetjes enorm. Op dit moment werken er 67 vrouwen voor haar. Ook Nilza’s man, Robson, heeft zijn werk als metselaar opgezegd en helpt Nilza full-time. Elke maand worden er meer dan 12.000 gelukspoppetjes gemaakt. Het gelukspoppetje wordt gemaakt in 13 stappen, en elke vrouw is verantwoordelijk voor een onderdeel. Zo maakt bijvoorbeeld één vrouw de hoedjes en een andere vrouw de rokjes. De vrouwen werken vanaf huis en kunnen zo het huishouden makkelijk combineren met hun werk.

Als je een bonequinha op je hart draagt, geeft het gezondheid. Met een bonequinha in je portemonnee, geef je minder geld uit. In de auto biedt het bescherming. En…… heb je een bonequinha in je broekzak, dan ontvang je veel passie.

 

Nilza (tweede van rechts) en haar vrouwengroep in Gravatá